Όταν το παιδί σας έχει μεγάλα αυτιά


Κι αν το παιδί σας έχει πεταχτά αυτιά, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχουν τρόποι να το βοηθήσετε να μάθει σταδιακά να ζει με αυτό, χωρίς να αποκτήσει ανασφάλεια για τη συγκεκριμένη ατέλειά του: 
  • Μπορεί να το θεωρήσετε έξυπνο αστείο ή να το πείτε χωρίς καμία πρόθεση υποτίμησης, όμως απαγορεύονται δια ροπάλου εκφράσεις που θα κάνουν το παιδί σας να νιώσει άβολα με τα αυτάκια του. 
  • Την ίδια ευαισθησία θα πρέπει να δείξετε όταν γίνετε μάρτυρες ανάλογων συμπεριφορών από φίλους και γνωστούς του μικρού σας. Επειδή δεν έχετε δικαίωμα να τους μιλήσετε άσχημα, πείτε τους ευγενικά ότι δεν είναι καθόλου όμορφο αυτό που κάνουν. 
  • Από εκεί και πέρα, αν σταθμίσετε τα δεδομένα και διαπιστώσετε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να αναφερθείτε στους γονείς των συγκεκριμένων παιδιών σχετικά με τη στάση τους. Το πιθανότερο είναι ότι δε γνωρίζουν τι συμβαίνει και μπορεί να νιώσουν την ανάγκη να κάνουν μια κουβέντα μαζί τους για να φερθούν πιο κόσμια στο εξής. 
  • Το παιδί σας θα πρέπει να γνωρίζει με σαφήνεια ότι δεν το αγαπάτε λιγότερο επειδή δεν έχει τέλεια σχηματισμένα αυτάκια. Στα δικά σας μάτια είναι το πιο όμορφο παιδί στον κόσμο! 
  • Αρχίστε να το εκπαιδεύετε όχι μόνο να αποκρούει σε βάθος χρόνου τις «επιθέσεις» τρίτων, αλλά και να μη νιώθει άβολα για την ατέλειά του. Άλλωστε, δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τέτοιες! 

Πηγή: http://mother.grΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »