Ο Μακρόν μίλησε ελληνικά στην Πνύκα: Εδώ, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία

«Πριν από 2.500 χρόνια εδώ στον λόφο της Πνύκας, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία»..
ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στα ελληνικά – Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, αν θέλει να επιζήσει

«Πριν από 2.500 χρόνια εδώ στον λόφο της Πνύκας, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία» ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στα ελληνικά.
Συνεχίζοντας στην ελληνική, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επισήμανε: «Είναι μεγάλο προνόμιο που παίρνω το λόγο εδώ σ” αυτό το σημείο και συνέχισε «ευχαριστώντας θερμά» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, δε, ο κ. Μακρόν σχολίασε, χαριτολογώντας: «Δεν ξέρω αν τα χειροκροτήματα είναι για να σταματήσω τα ελληνικά ή επειδή το έκανα».

Η διάλυση της Ευρώπης θα ήταν ένα είδος πολιτικής και ιστορικής αυτοκτονίας, είπε κατόπιν, στη γλώσσα του, ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ».

Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι η ελληνική κρίση δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορά στην Ευρώπη. «Είναι μια αποτυχία της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος στάθηκε στην ανάγκη επανεκκίνησης της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι οι ιδρυτές της δημιούργησαν έναν χώρο ειρήνης και ελευθερίας. «Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, θα είμαστε η γενιά που θα αναλάβει την ευθύνη του θανάτου της Ευρώπης» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως η άλλη λύση που προτείνει, είναι η ανάκαμψη, που θα βασίζεται σε αυστηρή κριτική.

Ο κ. Μακρόν έκανε λόγο για «ευρωπαϊκή κυριαρχία» και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σχετικό «οδικό χάρτη». Όπως είπε, η πραγματική εθνική κυριαρχία πρέπει να οικοδομηθεί μέσα στην Ευρώπη.Πηγή : thepaper.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »