Η προκήρυξη του 2oυ XC BIKE FESTIVAL UCI Cat.3 στις εγκαταστάσεις του THERANCH στο Σοφικό Κορινθίας
Ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας, σε συνεργασία με την Golden Events διοργανώνουν αγώνες Mountain Bike Cross Country με την ονομασία XC Bike Festival


Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο. Ποδηλασίας και αξιολογημένος 3-UCI, για τους Elite και Junior Άνδρες και Γυναίκες. Ο αγώνας XCO θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.
________________________________________
Ο αγώνας XCO Bike-Festival αποτελεί τον 4ο και τελευταίο αγώνα του ΑΤΤΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2017
κατηγορίες: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Open Fun (Α – Γ), Open X-Pert 19-39 και 40+
________________________________________
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί αγώνας XCE (Eliminator), σε διαδρομή εντός του χώρου ορεινής κατασκήνωσης The Ranch.

Η τοποθεσία του αγώνα είναι το χωριό Σοφικό Κορινθίας, 100χλμ. ΝΔ από την Αθήνα και 30χλμ Ν από την πόλη της Κορίνθου.

Η περιοχή εκκίνησης/τερματισμού είναι η κατασκήνωση The Ranch. Η πρόσβαση στο χωριό Σοφικό, και στην εκκίνηση γίνεται από την Εθνική Οδό 10 (Ίσθμια – Αρχαία Επίδαυρος).
Το Σοφικό βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κορινθίας. Η περιοχή κατοικείται από την κλασική εποχή, όπως μαρτυρούν ευρήματα του οικισμού «Πηγή» και ερείπια αρχαίου ναού της Αφροδίτης. Κοντά στο Σοφικό συναντάμε και ανασκαφές της αρχαίας πόλης της Σολυγείας, της οποίας, το έτος κατασκευής, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Η ύπαρξή της όμως αναφέρεται και από τον ιστορικό της αρχαιότητας, Θουκυδίδη. Η Σολυγεία ήταν κτισμένη στον λόφο Σολύγειο, στρατηγικής σημασίας στην αρχαιότητα, όπου κατά την διάρκεια των Πελοποννησιακών Πολέμων (431-404π.Χ.) διεξήχθη μάχη.

Οι αγώνες των κατηγοριών UCI διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI, και πιο συγκεκριμένα τους ειδικούς κανονισμούς για την Ορεινή Ποδηλασία. Κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εφαρμόζονται και στις κατηγορίες Masters, Παίδων και ΟΠΕΝ (Open Fun, Open X-Pert, Open Kids)

Πρόγραμμα Αγώνων:
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017
13.00 Άνοιγμα Γραμματείας: Εγγραφές και παραλαβή αριθμών αγώνα
13.00 – 16.00 Αναγνώριση διαδρομών XCO, XCE - Επίσημη προπόνηση
16.00 – 18.30 ΑΓΩΝΑΣ XC Eliminator - The Ranch Resort (όλες οι κατηγορίες)
20.00 Τεχνικό Συνέδριο – Team Managers Meeting (Αγώνας C3)
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
09.00 Άνοιγμα Γραμματείας: Εγγραφές και παραλαβή αριθμών αγώνα
10.00 ΑΓΩΝΑΣ XCO, ΟΠΕΝ KIDS (15’)
10.30 ΑΓΩΝΑΣ XCO, ΠΑΙΔΕΣ (45’) και ΟΠΕΝ FUN άνδρες – γυναίκες (45’)
11.15 ΑΓΩΝΑΣ XCO, ΜΑΣΤΕΡΣ (75’) και ΟΠΕΝ X-PERT (75’)
13.00 ΑΓΩΝΑΣ XCO Elite (UCI Cat.3) Men - Women (90’) και ΑΓΩΝΑΣ XCO Junior (UCI Cat.3) Men - Women (75’)
15.00 ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ

Συμμετοχή: Αγώνας XCO: Για τις κατηγορίες UCI, δικαίωμα συμμετοχής έχουν Εθνικές Ομάδες, Ομάδες UCI-ΜΤΒ, Σωματεία και/ή αθλητές με ενεργό δελτίο UCI για το 2017. Στους αγώνες κατηγοριών Παίδων και Μάστερς δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες με δελτίο ΕΟΠ, ενεργό για το 2017. Για τις κατηγορίες αυτές, οι κάτοχοι δελτίων UCI από ομοσπονδίες – μέλη της UCI μπορούν να λάβουν μέρος, εφόσον φέρουν την γραπτή έγκριση της οικείας ομοσπονδίας τους. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ. Πιο συγκεκριμένα για τον αγώνα XCO της κατηγορίας ΟΠΕΝ X-PERT θα γίνει διαχωρισμός σε 2 ηλικιακά groups (19-39 και 40+) εφόσον συμμετέχουν 5 τουλάχιστον ποδηλάτες σε κάθε υποκατηγορία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από το έτος 1998 και πριν. Για την κατηγορία ΟΠΕΝ FUN θα υπάρχει διαχωρισμός σε Άνδρες και Γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με δικαίωμα συμμετοχής σε όποιον έχει γεννηθεί από το έτος 2004 και πριν. Αγώνας ΟΠΕΝ KIDS θα πραγματοποιηθεί στην διαδρομή του XCE, ως σιρκουί. Στα ΟΠΕΝ KIDS, θα γίνει θα γίνει διαχωρισμός σε 3 ηλικιακά groups, μικτά αγόρια-κορίτσια (11-12 και 8-9-10 και -7) εφόσον συμμετέχουν 5 τουλάχιστον ποδηλάτες σε κάθε υποκατηγορία.

Αγώνας XCE: (Eliminator) Θα υπάρξει ένας αγώνας Elite με κοινή κατάταξη (ποδηλάτες άνω των 17ετών, Έφηβοι – Νέοι – Άνδρες) κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ ή άλλης ομοσπονδίας, ενεργό για το 2017. Επίσης, θα υπάρξει και αγώνας Open με κοινή κατάταξη (ποδηλάτες άνω των 13ετών με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο). Ποδηλάτες κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ, επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα Open, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα κατηγορίας UCI, της επόμενης μέρας. Επίσης, θα υπάρξει και αγώνας Γυναικών (Open). Εάν σε κάποια από τις κατηγορίες δηλώσουν συμμετοχή λιγότεροι από οκτώ (8), οι αγώνες XCE αυτής της κατηγορίας δεν θα πραγματοποιηθούν.

Λεπτομέρειες Διαδρομής: Αγώνας XCO. Μήκος διαδρομής 1 γύρος = 7,550m, σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια μέτριας τεχνικής δυσκολίας. Ζώνες Τροφοδοσίας: Δύο (2) Η πρώτη δίπλα στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, η δεύτερη σε σημείο που καλύπτει την μισή απόσταση του γύρου. Στις ζώνες τροφοδοσίας επιτρέπονται μόνο εξουσιοδοτημένοι – διαπιστευμένοι συνοδοί αθλητών. Οι διαπιστεύσεις θα μοιραστούν κατά την διάρκεια του Τεχνικού Συνεδρίου. Κάθε ομάδα, θα λαμβάνει μια διαπίστευση ανά τρεις ποδηλάτες. Αγώνας XCE. Μήκος διαδρομής 600m, σε διαμορφωμένη διαδρομή εντός της κατασκήνωσης, που θα περιλαμβάνει τεχνητές δοκιμασίες – εμπόδια, με τους συμμετέχοντες να μπορούν να οδηγούν το ποδήλατό τους, σε όλο το μήκος αυτής. Οι φάσεις του αγώνα θα είναι οι ακόλουθες: α) Προκριματικός ατομικής χρονομέτρησης, β) ανάλογα με τις συμμετοχές στον προκριματικό αγώνα, θα προχωρήσουν στον 1ο γύρο οι 32/16/8 καλύτεροι χρόνοι ανά κατηγορία. γ) Προ-Ημιτελικοί (όποιες κατηγορίες συμπληρώνουν), δ) Ημιτελικοί, ε) Τελικοί 5-8 και 1-4 για όλες τις κατηγορίες

Εγγραφές: γίνονται δεκτές συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής (Elite/Juniors UCI και Παίδες) μέχρι την Τετάρτη 13η Σεπτεμβρίου 2017, και η ομάδα να την αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thiseasclub@gmail.com

Προκειμένου για συμμετοχές στις κατηγορίες ΟΠΕΝ και Masters, οι ποδηλάτες μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Αττικού Κυπέλλου: www.mtb-cup.gr

Παράβολο Συμμετοχής:
- Για τις κατηγορίες UCI Elite και Junior είναι EUR 20
- Για τις κατηγορίες ΟΠΕΝ και Mαστερς: EUR: 10,
- Δωρεάν συμμετοχή για την κατηγορία Παίδων καθώς και στα ΟΠΕΝ KIDS.
- Δωρεάν η συμμετοχή για όλες τις κατηγορίες στον αγώνα XC Eliminator.
Το παράβολο συμμετοχής θα καταβληθεί στην γραμματεία των αγώνων, με την παραλαβή των αριθμών.

Γραμματεία: Κατά την διάρκεια των αγώνων, θα λειτουργεί γραφείο Γραμματείας αγώνων στο χώρο του αγώνα. Το τεχνικό συνέδριο θα λάβει χώρο πλησίον της Γραμματείας των αγώνων, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Κατάταξη Πόντων UCI: Για τις κατηγορίες UCI θα αποδοθούν και βαθμοί UCI σε θέσεις κατάταξης ανάλογες της κατηγορίας των αγώνων. (UCI Cat.3 / XCO Junior). Βαθμοί απονέμονται επίσης, (για όλες τις κατηγορίες πλην ΟΠΕΝ) στην πανελλήνια κατάταξη της ΕΟΠ. Τέλος, όλες οι κατηγορίες θα λάβουν την σχετική βαθμολογία του Αττικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας 2017.

Απονομές: Πλησίον του χώρου Τερματισμού. Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα λάβει Κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα λάβουν μετάλλιο. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία, χωρίς ποδήλατα. Στην κατηγορία Open Kids θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες.

Χρηματικά Έπαθλα: Για τον αγώνα XCO και τις κατηγορίες UCI σύμφωνα με τον πίνακα της UCI – Ευρώπη 2, όπως ο κάτωθι πίνακας. Τα έπαθλα θα δοθούν με την λήξη των απονομών, από εξουσιοδοτημένο άτομο της διοργάνωσης.

In EUR (€) Men/Women Elite - Junior UCI C3
1st 160 - 52
2nd 120 - 40
3rd 80 - 24
4th 60 - 20
5th 40 - 16
TOTAL€ 460 - 152 M/W

Αποτελέσματα: Με την λήξη κάθε κατηγορίας, και μετά από την έγκριση της Αγωνοδίκου Επιτροπής, θα αναρτώνται τα αποτελέσματα στον χώρο της Γραμματείας.
Διοργανωτής: Αθλητικός Όμιλος Θησέας (@: thiseasclub@gmail.com)

Ιστοσελίδα πληροφοριών: www.mtb-cup.gr

Διευθυντής Αγώνα: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κομισάριος UCI MTB/CX) τ. 6944526247

Αλυτάρχης αγώνα: Χαράλαμπος Ρήγας (Κομισάριος UCI οριζόμενος από την UCI)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »