Όργια, αλκοόλ και ξυλοδαρμοί! Τα τουριστικά πακέτα που υπόσχονται «Σόδομα και Γόμορα» στα ελληνικά νησιά


-''Πακέτα'' ταξιδιωτικά με ανεξέλεγτο σεξ και αλκοόλ μέχρι... λιποθυμίας - Μέχρι και 50.000 ευρώ το βράδυ ο τζίρος σε ένα μπαρ όπου η κατάσταση ''ξεφεύγει'' - Λύση προσπαθούν να βρουν οι τοπικές αρχές - Τι δείχνει η αναλυτική μελέτη του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηρακλείου

Ανεξέλεγκτο σεξ, αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης και άγριοι ξυλοδαρμοί, είναι μερικά μόνο από τα όσα »υπόσχονται» οι επιχειρήσεις σε νεαρούς τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν στην χώρα μας. »Συνήθεις υποπτοι» ο Λαγανάς και τα Μάλια, όπου επιλέγονται αποκλειστικά για διακοπές »πέρα από κάθε όριο». 

Σε μελέτη του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηρακλείου, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα »Παραπολιτικά», με »συνδετικό κρίκο» την υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, εκτός από τα συεχιζόμενα όργια, αυτοκίνητα τουριστών καταλήγουν σε βιτρίνες καταστημάτων, νεαροί κάνουν την σωματική τους ανάγκη σε κατώφλια σπιριών και όπου βρουν ενώ οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες έρχονται να συμπληρώνουν το πακέτο του »εκτονωτικού τουρισμού». 

Η μελέτη θέλει να αποτυπώσει το »παιχνίδι συμφερόντων» που οδήγησε στον θάνατου του 23χρονου Χέντερσον Μπακαρί στον Λαγανά στις αρχές Ιουλίου. 

Προσπάθεια από τις τοπικές κοινωνίες για περιορισμό του φαινομένου

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ένα μπαρ απ ‘όπου »παρελαύνουν» κάθε βράδυ τουρίστες πίνοντας αλκοόλ μέχρι σημείου δηλητηριάσεως, μπορεί να κάνει τζίρο ακόμα και 50.000 ευρώ και σε συνδυασμό με τις εξαρτήσεις και τις συμφωνίες που έχει κάνει με τους touroperators, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν θα ήθελε να αλλάξει η κατάσταση αυτή. 

Κάτι για το οποίο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τις επόμενες ημέρες στην Ζάκυνθο μεταξύ τοπικών φορέων και 30 περίπου ιδιοκτητών μεγάλων ξενοδοχείων, ώστε να μπει ένα »φρένο», κάτι που όμως είναι αμφίβολο δεδομένων των μεγάλων κερδών που επιφέρει το »barcrawl» όπως ονομάζουν οι τουρίστες την τεράστια κατανάλωση ποτών. 

Οι πρόσφατες μάλιστα αποκαλύψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και νοθευμένου αλκοόλ, δείχνει το πόσο »βολεύει» διάφορους το να συντηρηθεί η συγκεκριμένη κατάσταση. 

Η μελέτη του ΤΕΙ Ηρακλείου αναφέρει μάλιστα πως αυτό το είδος τουρισμολυ »εξευτελίζει» πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν πολλά πράγματα να δει και να επισκεφθεί κανείς. 

Το »Club 18-30»

Μια πολύ ενδεικτική περίπτωση του πως οργανώνονται οι διακοπές από ορισμένες επιχειρήσεις, είναι το »Club 18-30» του ταξιδιωτικού πράκτορα ThomasCook, και απευθύνεται σε άτομα 18-30 ετών, κατευθύνοντάς τα προς.. συγκεκριμένες απολαύσεις, τις οποίες μάλιστα διαφημίζει και στο site του. 

Φυσικά όπως κάθε άλλο πακέτο εκδρομών υπόσχεται καλοπέραση, κάνοντας όμως κάθε χρόνο το περιοχόμενό του όλο και πιο »πικάντικο», χρησιμοποιεί λέξεις-»κλειδιά» όπως: πόθος, κυνήγι, επιθυμία, γέλιο, κλάμα, ποτό, εξερεύνηση. Το »λεξιλόγιο επιβίωσης» δε, περιλαμβάνει τα: κρεβάτια, λουκάνικα, προφυλακτικά, μπίρες. 

Όλες βέβαια οι σελίδες τέτοιου είδους τουριστικών γραφείων, διαφημίζουν ένα μέρος αναφέροντας τα καλύτερα bar και clubs, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για τη φυσική ομορφιά και για τα αξιοθέατα που υπάρχουν. 

Όπως αναφέρει η έρευνα, ο »εκτονωτικός» τουρισμός ξεκίνησε το 1985 στις ΜπενίτσεςΚέρκυρας,όταν λόγω χαμηλής ζήτησης σε περιοχές του νησιού, δημιουργήθηκαν φτηνά πακέτα με ταξίδι διαμονή και πρωινό. 

Οι πράκτορες είχαν συμφωνίες με συγκεκριμένα μαγαζιά και είχαν ως »δόλωμα» το ποτό που κόστιζε ιδιαίτερα φτηνά τότε στην Κέρκυρα. 

Οι διακοπές διαφημίζονταν με το μότο »BenitsesSex and Fighting» με σύνθημα »πηγαίντε στην Ελλάδα και κάνετε ότι θέλετε». 

Αλκοοόλ και όργια με το… κουπόνι

Σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάταση φαίνεται να είναι… οργανωμένα ανεξέλεγκτη, καθώς δείνεται ειδικό κουπόνι σε τουρίστες, σαν εισιτήριο σε μουσεία, και με το οποίο μπορούν να πιουν ελεύθερα σε μαγαζιά, σε διάφορα φεστιβάλ, σε sexshows και άλλα ειδικά happenings. 

Σε πολλούς από αυτούς τους προορισμούς οργανώνονται και μίνι κορυαζιέρες όπου το αλκοόλ και οι ερωτικές συνευρέσεις δίνουν και παίρνουν. 

Πηγή: http://www.newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »