Ο Βούτσης, ο Ιερώνυμος και οι "ταλιμπάν της ορθοδοξίας"

Καλοκαιρινή παράδοση τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον της εκκλησίας...
Πέρσι είχαμε τον Νίκο Φίλη, ο οποίος “ξέχασε” να συμπεριλάβει σε εγκύκλιο την σχολική προσευχή, ενώ στην συνέχεια άνοιξε και το ζήτημα των αλλαγών στο βιβλίο των θρησκευτικών, με αποτέλεσμα να του στοιχίσει την θέση του στο υπουργείο Παιδείας.

Την περίοδο εκείνη ήταν ανοιχτή η δεύτερη αξιολόγηση και το θέμα της ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση αλλά στην επικαιρότητα κυριαρχούσαν οι κόντρες και τα πύρινα κηρύγματα των ιεραρχών εναντίον του Νίκου Φίλη.

Τον τελευταίο «τρόλαρε» ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο υπουργό Παδείας, ενώ ήταν ο ίδιος εκείνος που είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου του από την κυβέρνηση.

Φέτος το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου αποφάσισε να παίξει ακριβώς  την ίδια παράσταση. Οι πρωταγωνιστές μπορεί να ήταν διαφορετικοί σε σχέση με πέρσι όμως η υπόθεση δεν άλλαξε.

Την ώρα που οι πολίτες έπαιρναν τον φουσκωμένο φόρο εισοδήματος λόγω της υπέρφορολόγησης, αλλά και τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση σήκωνε το έργο για τα σύμβολα του έθνους και το αν οι σημαιοφόροι θα πρέπει να επιλέγονται με κλήρωση αλλά και για τον σχολικό εκκλησιασμό.

Στην συνέχεια πήρε την σκυτάλη ο πρόεδρος της Βουλής που υποστήριξε ουσιαστικά πως η Ελλάδα δεν είναι μια ορθόδοξη χώρα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των μητροπολιτών αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπροστά βγήκε και αυτή την φορά ο Πάνος Καμμένος που βλέποντας την δημοσκοπική βουτιά των ΑΝΕΛ, άφησε αιχμές εναντίον του Νίκου Βούτση, όπως είχε πράξει πριν από ένα περίπου χρόνο όταν είχε επιτεθεί κατά του Νίκου Φίλη.

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση κερδισμένη φέρεται να είναι και πάλι η εκκλησία, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που ανήκουν στις μονές του Αγίου Όρους και βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε τελικά την υπόσχεση που είχε δώσει για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μόνο όμως για τους μοναχούς.

Το παρασκήνιο της επίθεσης Βούτση στην εκκλησία

Το ξέσπασμα του προέδρου της Βουλής εναντίον της εκκλησίας δεν ήταν τυχαίο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πιστεύει τα όσα είπε. Ωστόσο, θα απέφευγε να τα πει δημόσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, την οργή του Νίκου Βούτση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος, βάλοντας εναντίον του κοινοβουλίου χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς … Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα» είπε ο Μητροπολίτης.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την έντονη ενόχληση του στον Αρχιεπίσκοπο για τις δηλώσεις του Ιεράρχη. Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε με επιστολή του να πληροφορηθεί από τον Μητροπολίτη Κοζάνης αν ισχύουν τα όσα αναγράφονται στα ΜΜΕ, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ανασκευή των δηλώσεων από τον κ. Παύλο, έκανε τον Νίκο Βούτση να μιλήσει για «ταλιμπάν της ορθοδοξίας».

Πηγή : thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »