Χρωστάμε χάρη στην Παναγιά, στους Πυροσβέστες και στους Εθελοντές μας.


Η χθεσινή φωτιά που έκαψε ένα πανέμορφο κομμάτι του πευκοδάσους μας, είναι σε πλήρη ύφεση. Μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου καθώς και η εθελοντική ομάδα παραμένουν σε επιφυλακή για τον φόβο αναζωπυρώσεων...


Όπως έλεγε ένας εμπειρότατος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, μια φωτιά για να σβήσει χρειάζεται  ένας κουβάς νερό στην αρχή ή αν αργήσεις να την αντιμετωπίσεις, μια θάλασσα. Στη περίπτωση μας χρειάστηκε η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου αλλά και η βοήθεια της Παναγιάς που έφερε τη βροχή.Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι στη περίπτωση της Σολυγείας η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει  έναν άσσο στο μανίκι. Αυτός ο άσσος είναι ότι πολλά από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου είναι παιδιά από το Σοφικό, που γνωρίζουν το δάσος καλύτερα από το σπίτι τους. Αυτοί οι Πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές μας, είναι που δίνουν μια ανάσα στη μάχη.

Από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι ΜΟΝΟ ΔΥΟ CANADAIR ήρθαν να βοηθήσουν την κατάσβεση δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας και της κεντρικής διοίκησης. Μια μόλις ημέρα πριν την φωτιά, φιλοξενούσαμε άρθρο στο www.solygeiablog.gr , στο οποίο αναφερόταν ότι μόλις 4 από τα 18 Canadair είναι έτοιμα για να πέσουν στη μάχη των φωτιών σε ολόκληρη τη χώρα.Ας αναλογιστούν αυτοί που παριστάνουν τους "άρχοντες του τόπου" ότι αν η Παναγιά δεν είχε βάλει το χέρι της, με την σωτήρια βροχή, σήμερα η φωτιά θα ήταν στην Επίδαυρο. Είναι δυνατόν να στέλνεις μόλις δυο αεροπλάνα σε ένα τόσο πυκνό δάσος, όταν μάλιστα σε λίγη ώρα θα έπεφτε το σκοτάδι και οι πυροσβέστες και οι εθελοντές θα έμεναν μόνοι;Ας ελπίσουμε κάθε φορά να είμαστε τόσο τυχεροί, αν και θα προτιμούσαμε να μην βασιζόμαστε στη τύχη, αλλά στην έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »