Ο μεγαλύτερος κήπος με ορχιδέες στον κόσμο


Είναι το «σπίτι» σε 60.000 φυτά, ενώ περιλαμβάνει και 600 νέα υβριδικά είδη.

Ο Εθνικός Κήπος Ορχιδέων (NationalOrchidGarden) στους Βοτανικούς Κήπους της Σιγαπούρης, διαθέτει τη μεγαλύτερη έκθεση ορχιδέας από οπουδήποτε στον κόσμο.

Το εθνικό λουλούδι της μεγαλούπολης, το Papilionanthe «MissJoaquim» (Παπιλιονάνθε «Μις Χοακίν»), είναι μια ορχιδέα Φρανκεστάιν, με άλλα λόγια ένα μείγμα δύο ειδών, των VandaHookeriana (ΒάνταΧουκεριάνα) και V. teres (Β. Τέρες). Δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1890 από τον Αρμένιο καλλιεργητή κηπουρικής ΆγκνεςΧοακίμ (AgnesJoaquim).

Έγινε το εθνικό λουλούδι της Σιγκαπούρης το 1981, όταν επιλέχθηκε από άλλα 40 ως αυτό που αντιπροσωπεύει περισσότερο το ζωντανό και ανθεκτικό πνεύμα της χώρας. Αυτό το λουλούδι, μαζί με άλλα 60.000 φυτά, βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο Ορχιδέων, στον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς 1.000 είδη ορχιδέας και περισσότερες από 2.000 υβριδικές ορχιδέες.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα αναπαραγωγής στον κήπο έχει δημιουργήσει περισσότερα από 600 νέα και μοναδικά είδη ορχιδέας! Ο ΔρΛεόνγκ Τσι Τσιου (LeongCheeChiew) επισήμανε ότι το υβριδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής είναι μια διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνια, για να αποφέρει καρπούς.

Οι ορχιδέες επικονιάζονται με το χέρι, με την εναπόθεση γύρης από ένα λουλούδι σε άλλο, όπως ανέφερε. Εάν η γονιμοποίηση είναι επιτυχής, τότε τα σπόρια θα αναπτυχθούν και θα ωριμάσουν από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες. Έπειτα, θα αποσταλούν στο εργαστήριο όπου θα γίνει η βασική δουλειά, για να καλλιεργηθούν. Μόλις τα φυτά αναπτυχθούν, μετά από μερικά χρόνια, θα επιλεγεί ένα δείγμα με βάση τα χαρακτηριστικά και θα κλωνοποιηθεί μέσω της καλλιέργειας ιστών.

Σε περισσότερα από 200 υβριδικά είδη του κήπου έχουν δοθεί ονόματα από διασημότητες και αξιωματούχους. Σύμφωνα με τον Τσιου, είναι μια χειρονομία φιλίας και καλής θέλησης ανάμεσα στη Σιγκαπούρη και στις άλλες χώρες. Οι Ομπάμα έχουν τη δική τους ορχιδέα, όπως οι Νέλσον Μαντέλα, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, Τσάκι Τσαν. Όλα τα «διάσημα» είδη διατηρούνται σε συγκεκριμένες περιοχές, που ονομάζονται Κήποι Ορχιδέας VIP και Celebrity.


Επίσης, ο Κήπος λειτουργεί κι ένα πρόγραμμα διατήρησης και συντήρησης για τις αυτόχθονες ορχιδέες, επιτρέποντας σε απειλούμενα είδη να αντικατασταθούν και να διανεμηθούν σε πράσινους χώρους στη Σιγκαπούρη.
Πηγή: https://snoopit24.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »