Μία Ελληνίδα τραυματίας στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ - Τρεις αναφέρει το προξενείο


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τους Έλληνες τραυματίες μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην κεντρική λεωφόρο «La Rambla»...Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, μία Ελληνίδα πολίτης είναι μεταξύ των τραυματιών.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο νωρίτερα, η γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη κ. Θεώνη Ζησιμοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου ενημέρωσε πως τρία μέλη μιας τετραμελούς ελληνική οικογένειας που βρισκόταν στην Βαρκελώνη, έχουν τραυματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην κεντρική λεωφόρο «Λα Ράμπλα».

Η κ. Ζησιμοπούλου ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρότερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά.
«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Ζησιμοπούλου, και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κ. Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »