Πώς ο τρόπος που μασάς θα σε κάνει να χάσεις κιλά


Το "μασάει σαν κατσίκα" παύει να είναι τόσο κακό και ούτε που θα προσβληθείς αν εξαιτίας αυτού μπεις σε μικρότερο νούμερο παντελονιού. 

Σου έχει τύχει σίγουρα να έχεις δίπλα σου κάποιον/α που να μη μασάει καθόλου διακριτικά. Αυτό που ανοίγει πολύ το στόμα κι εκτός από τον θόρυβο που κάνουν τα σαγόνια, μπορείς πολύ εύκολα να διακρίνεις και το αλεσμένο φαγητό. Πιθανότατα και να μαντέψεις από ποια τροφή έχει προέλθει.

Ίσως ήρθε η ώρα να γίνεις αυτή η ενοχλητική τύπισσα. Είπες "όχι, εγώ ποτέ!"; Αν σου πω ότι αυτή η αγενέστατη συνήθεια μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια Brigham Young και ColoradoState, ζήτησαν από φοιτητές να φάνε μπισκότα με τρεις διαφορετικούς τρόπους: κάνοντας όση περισσότερη φασαρία μπορούν, φυσιολογικά και όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Αφού επανέλαβαν το πείραμα δυο φορές, με περίπου 200 συμμετέχοντες την κάθε φορά, τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι μασούσαν κάνοντας περισσότερο θόρυβο, έτρωγαν πολύ λιγότερο από τους υπολοίπους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το να έχεις επίγνωση του φαγητού που έχεις στο στόμα σου, σε κάνει να τρως πιο προσεκτικά - γεγονός που οδηγεί στο να απολαύσεις πραγματικά το φαγητό σου, αλλά και να ξέρεις πότε έχεις φάει αρκετά. Αυτό λέγεται "cruncheffect" και επισημαίνει πόσο σημαντικός είναι ο ήχος που κάνεις όταν τρως, προκειμένου να μειώσεις την κατανάλωση της ποσότητας. Και φυσικά εννοείται πως δεν έχει νόημα να φοράς ακουστικά την ώρα του γεύματος έτσι;

Πηγή: http://www.ladylike.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »