Με 6 Canadair προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές!Αν και συνολικά υπάρχουν 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415 και CL-215, μόνο τα έξι από αυτά επιχειρούν να σβήσουν τις μεγάλες πυρκαγιές σε Κάλαμο, Ζάκυνθο και Αμαλιάδα. Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες...


Παράλληλα, οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, προσπαθούν να επισκευάσουν τις βλάβες στα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Canadair.

Ωστόσο, αυτή την ώρα, μεσημέρι Δευτέρας, από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα είναι μόνο έξι αεροσκάφη τα οποία έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα.Αξίζει να σημειωθεί πως στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, στην Ζάκυνθο αλλά και στην Αμαλιάδα, το παρόν έδωσαν μόλις τέσσερα παλαιότερα Canadair CL-215 και μόνο δύο τύπου CL-415.

Παρ’όλη την τιτάνια προσπάθεια των πιλότων των πυροσβεστικών αεροσκαφών, οι δυνάμεις αεροπυρόσβεσης βρίσκονται στα όρια τους, ενώ οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν μάχη για να επισκευάσουν τις βλάβες ώστε να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Canadair στους ιπτάμενους χειριστές τους.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις συνεχείς βλάβες, οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -ακόμη και στην γειτονική Αλβανία διατέθηκαν δυνάμεις- παράγοντες όμως που δημιουργούν προβλήματα στη διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων. Μετά την επιδιόρθωση των τεχνικών προβλημάτων τα Canadair δίνονται για πτητικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας των αεροσκαφών.Ανησυχία προκαλεί η αδυναμία αύξησης – τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες – των πυροσβεστικών αεροσκαφών που παλεύουν να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς.

Πιο συγκεκριμένα, από τα δύο αεροσκάφη τύπου CL-415 που επιχειρούν τώρα, το μέγιστο που μπορεί να φτάσει τις επόμενες ώρες είναι τα τέσσερα αεροσκάφη, αφού εκ των πραγμάτων τρία από τα πιο σύγχρονα Canadair δεν μπορούν να ετοιμαστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, από τα 11 παλαιότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-215 μόνο τα 8 είναι δυνητικά διαθέσιμα, δεδομένου ότι τρία Canadair είναι στην ΕΑΒ και δεν αναμένεται να ετοιμαστούν πριν το τέλος της σεζόν… Από τα 8 δυνητικά διαθέσιμα τώρα πετούν τέσσερα CL-215 και οι τεχνικοί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να ετοιμάσουν κι άλλα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »