Άγριες σκηνές στη Μανίλα, 32 νεκροί σε επιδρομές για ναρκωτικά…


Την πιο αιματηρή νύχτα έζησαν οι Φιλιππίνες από τη στιγμή που την εξουσία ανέλαβε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, καθώς οι 67 επιδρομές της αστυνομίας σε συνοικία Μπουλακάν της πρωτεύουσας Μανίλα με στόχο υπόπτους για ενασχόληση με το εμπόριο ναρκωτικών, άφησε πίσω 32 νεκρούς από τα πυρά της αστυνομίας..

Ο Ντουτέρτε μετέφερε τον άγριο πόλεμο στα ναρκωτικά που διεξήγαγε στην πόλη Νταβάο όπου επί μακρόν ήταν δήμαρχος σε εθνικό επίπεδο από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της χώρας. Στο στόχαστρο μπαίνουν οι πάντες, από «βαρόνους» των ναρκωτικών μέχρι και τα «βαποράκια» στους δρόμους.
Συνολικά, τη ζωή τους έχουν χάσει 7.000 άτομα από τον πόλεμο αυτό με στόχο την καταπολέμηση του εγκλήματος που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, μόνο που πολλοί του καταλογίζουν ότι η πλειοψηφία είναι φτωχοί άνθρωποι σε παραγκουπόλεις πέριξ της πρωτεύουσας Μανίλα.
Εκτός από τους νεκρούς, σημειώθηκαν και 109 συλλήψεις για αδικήματα για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και την κατοχή όπλων. Ο Ντουτέρτε δεν πτοείται από την αντίδραση ανθρωπιστικών οργανώσεων και δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα του υποσχόμενος στους εμπλεκόμενους, φυλακή ή κόλαση, αν και αυτά τα δυο δεν απέχουν και πολύ στις Φιλιππίνες…
Στις 30 Ιουλίου, η αστυνομία σκότωσε τον δήμαρχο της πόλεως Οζαμίζ στις νότιες Φιλιππίνες, μαζί με τη σύζυγό του, δύο από τα παιδιά του και άλλα 11 άτομα… ο δήμαρχος Ρεϊνάλντο Παρογινόγκ, έγινε ο τρίτος δήμαρχος στη χώρα που χάνει τη ζωή του σε μάχη με την αστυνομία, ενώ είχε κατηγορηθεί για σχέση με το εμπόριο ναρκωτικών. Και η ένοπλη αντίδρασή του ενδεχομένως να αποδεικνύει πως είχε…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »