Δημόσιο: Της ατιμωρησίας! Ανύπαρκτα πειθαρχικά! Αλωνίζουν οι επίορκοι


Αποκαλυπτικά και αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο. Οι υποθέσεις είναι χιλιάδες και λιμνάζουν αφού οι δημόσιοι λειτουργοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου με αποτέλεσμα χιλιάδες επίορκοι υπάλληλοι να είναι ατιμώρητοι.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι δηλαδή μόνο ηθικό το θέμα αλλά και πρακτικό. Όπως γράφει η Καθημερινή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν 4.351.

Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί, η συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων αποτελεί ευθύνη του κάθε φορέα ο οποίος εποπτεύει και τον ρυθμό των συενδριάσεων. Και έτσι, οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να εργάζονται και να αμοίβονται από το Δημόσιο!

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά επι υπουργίας Κατρούγκαλου ο οποίος με το νόμο του δημιουργούσε κενά με αποτέλεσμα να επιτρέφουν οι ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους.

Πηγή: http://www.newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »