Συμβουλές για να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση


Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες επηρεαζόμαστε αρκετά από μια άποψη ή ένα αρνητικό σχόλιο κάποιου τρίτου και κατά περιόδους δεν πιστεύουμε πολύ στον εαυτό μας. Πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας! 
  • Μάθε να ντύνεσαι και να περιποιείσαι χωρίς να είναι αυτοσκοπός να αρέσεις σε όλους. Το θέμα είναι να νιώθεις καλά και όμορφα με τον εαυτό σου και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν σίγουρα πολλοί που θα σε κοιτάξουν με θαυμασμό. 
  • Κανείς δε θέλει το καλό σου περισσότερο από εσένα την ίδια. Άρα λοιπόν καλό θα ήταν να αντιμετωπίζεις με επιφύλαξη όλους τους αυτόκλητους «σωτήρες» που θα σου δίνουν συμβουλές για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα στη ζωή σου και κρατήστε μόνο αυτές που προέρχονται από δικούς σου ανθρώπους. 
  • Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αναρωτήσου αν σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένη με το χαρακτήρα και γενικότερα με τη ζωή σου. Διερωτήσου πόσα από αυτά που σε ενοχλούν είναι όντως σημαντικά και πόσα όντως μπορούν να τροποποιηθούν ή να βελτιωθούν. Στο τέλος μιας τέτοιας αυτοκριτικής, ενδέχεται να νιώσεις ότι είσαι πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτό που θεωρούσες! 
  • Για να μην κλονίζεσαι εύκολα κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να πάρεις μια απόφαση από τις γνώμες τρίτων, σκέψου ότι κανένας άλλος εκτός από εσένα δε βιώνει την κατάσταση, ούτε γνωρίζει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. 
  • Δεν είσαι υποχρεωμένη να ακούς και να λαμβάνεις υπόψη τις δεκάδες απόψεις που θα ακούσεις για το ίδιο θέμα. Πρώτον γιατί όλοι έχουν μια άποψη και δεύτερον γιατί στο τέλος πιο πολύ θα σε μπερδέψουν, παρά θα σε βοηθήσουν! 
  • Προσπάθησε σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργείς με το ένστικτο και να ακούς τα θέλω σου. Καλός ο ορθολογισμός, όμως δε γίνεται να κουράζεις το μυαλό σου ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα! 
  • Συνειδητοποίησε πως ό,τι κι αν κάνεις, σίγουρα θα υποπέσεις και σε λάθη. Αυτό δε σημαίνει ότι είσαι ανεπαρκής και είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας. Το θέμα είναι να μαθαίνεις μέσα από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνεις στο μέλλον-όσο είναι στο χέρι σου.
Πηγή: http://mother.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »