Φάρμα με ηλιακά πάνελ σε σχήμα πάντα!


Συνδυασμός τεχνολογίας και φύσης

Το Panda Power Plant, το οποίο θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 100 Μεγαβάτ (MW), καθαρής ενέργειας, βρίσκεται στο Ντατόνγκ (Datong), της Κίνας.
Η Panda Green Energy εγκατέστησε τη συστοιχία στο σχέδιο του πολύτιμου ζώου της χώρας, στο πλαίσιο προγράμματος ανάπτυξης, των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για να υποστηρίξει την ανανεώσιμη ενέργεια.
Στην πρώτη φάση ο ηλιακός σταθμός πάντα, συνδέθηκε απλά με το δίκτυο.
Ο σχεδιασμός του ζώου έγινε αποκλειστικά από τους ηλιακούς συλλέκτες. Τα μαύρα μέρη του πάντα, όπως τα αυτιά και τα πόδια, αποτελούνται από μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα σιλικόνης, ενώ η γκρι-λευκή κοιλιά και το πρόσωπο του, αποτελούνται από ηλιακά κύτταρα λεπτού υμενίου.
Εκτός από την παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, οι ηλιακοί σταθμοί πάντα αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης μεταξύ των νέων της Κίνας.
Συγκεκριμένα ένα κέντρο δραστηριοτήτων στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής απευθύνεται σε μαθητές, ώστε να τους αναλύσει λεπτομερώς τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας.
Τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Panda 100 MW θα είναι σε θέση να προσφέρουν 3,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες πράσινης ισχύος σε 25 χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία, εξοικονομώντας 1,056 εκατομμύρια τόνους άνθρακα και μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 2,74 εκατομμύρια τόνους.
Η Panda Green Energy σχεδιάζει να εγκαταστήσει περισσότερα πάνελ σε σχήμα πάντα κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος Panda 100, γνωστού και ως ο θαλάσσιος δρόμος του μεταξιού του 21ου αιώνα.
Και ονομάστηκε έτσι, γιατί η στρατηγική της Κίνας στοχεύει στη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρασίας, καθώς ορισμένα από τα πάνελ θα μπορούσαν να κατασκευαστούν εκτός της Κίνας.


Πηγή: https://snoopit24.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »