Δρόμος στην ταράτσα πολυκατοικίας! Τι λες τώρα....


Έχει και μαγευτική θέα προς το ποτάμι και τα γύρω βουνά!

Η έλλειψη χώρου στην ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη της νότιας Κίνας Τσονγκτσίνγκ (Chongqing), οδηγεί τους αρχιτέκτονες σε ευφάνταστες λύσεις.

Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό πως μέσα από πολυκατοικία περνά τρένο. Πρόσφατα, στα μέσα Ιουνίου του 2017, έγινε viral βίντεο που αποκαλύπτει πως στην ταράτσα μιας πενταώροφης κατοικίας υπάρχει δρόμος!

Ο δρόμος αυτός είναι για τους κατοίκους μιας γειτονιάς που περιβάλλεται από βουνά και έχει θέα στον ποταμό Γιανκτσι (Yangtze).

Η Chongqing έχει τη φήμη για ασυνήθιστη αρχιτεκτονική και υποδομή, εξαιτίας του εδάφους της, το οποίο αποτελείται κυρίως από πλαγιές λόφων.


Αυτή η έλλειψη επίπεδου οικοδομικού χώρου έχει αναγκάσει αρχιτέκτονες και αστικούς σχεδιαστές να σκεφτούν κάτι ξεχωριστό για να βρουν εφικτές λύσεις.

Η νεώτερη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της ιδιόρρυθμης αρχιτεκτονικής της Chongqing είναι το πενταώροφο κτίριο με τον δημόσιο δρόμο.

Οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι ο δρόμος δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους κατοίκους να φτάσουν στα σπίτια τους ευκολότερα.

Το πενταώροφο κτίριο είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου και είναι στην πραγματικότητα ο χώρος στάθμευσης ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που βρίσκεται ψηλότερα στην πλευρά του λόφου.

Χωρίς τον δρόμο, οι κάτοικοι θα έπρεπε να πάρουν ασανσέρ ή να περπατήσουν από το επίπεδο του δρόμου, στη βάση του λόφου, μέχρι τα διαμερίσματα τους.


Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι την πολυκατοικία και να παρκάρουν εκεί.

Η πενταώροφη πολυκατοικία, ουσιαστικά, είναι χώρος στάθμευσης και στο εσωτερικό της και μόνο το ισόγειο στεγάζει καταστήματα.

Επιπλέον, η οροφή είναι εξοπλισμένη με υλικά μείωσης θορύβου, οπότε σχεδόν δεν ακούγονται οι ήχοι των αυτοκινήτων που κινούνται πάνω από το κτίριο.

Πηγή: https://snoopit24.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »