Οι γαλλικές φρεγάτες στην Κύπρο στρέφουν τα ραντάρ στο τεμάχιο 11

Την Κύπρο θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της, Χριστόφορο Φωκαΐδη...
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, η ίδια θα επισκεφτεί  τις γαλλικές φρεγάτες, που συμμετέχουν στη Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNFIL) και οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κατέπλευσαν στη Λάρνακα.

Το δημοσίευμα εκτιμά ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη γίνεται με στόχο να αποσταλεί μήνυμα στήριξης της γεώτρησης από τη γαλλική εταιρεία Total στην ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11 (κοίτασμα Ονησίφορος) στην κυπριακή ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα, οι γαλλικές φρεγάτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο τεμάχιο 11, όπου βρίσκεται η πλατφόρμα West Capella με το τρυπάνι. Αυτό άρχισε να κατεβαίνει ομαλά και αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα φθάσει στον βυθό, σε βάθος 1.698 μέτρων στο σημείο της γεώτρησης.

Η κυπριακή εφημερίδα αναφέρει πως η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στον απόηχο των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Tην Κυριακή το πρωί το ερευνητικό σκάφος Barbaros εισήλθε στο οικόπεδο 6, στα όρια των περιοχών που αμφισβητεί η Άγκυρα. Στην περιοχή βρίσκεται και φρεγάτα του τούρκικου πολεμικού ναυτικού, χωρίς όμως να πλησιάζει στο τεμάχιο 11 οπού γίνεται η γεώτρηση.

Στην περιοχή κοντά στη γεώτρηση έχουν καταπλεύσει εκτός από τις δύο γαλλικές φρεγάτες που μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Bush, μια κορβέτα του Ισραήλ και η ελληνική κανονιοφόρος Νικηφόρος.

Πηγή - huffingtonpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »