Λαμπρός εορτασμός στην Αγία Τριάδα Σοφικού


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος το Σοφικό εόρτασε την Αγία Τριάδα ,κεντρική εκκλησία του χωριού ,συγκεντρώνοντας πλήθος προσκυνητών. 
Χθες τελέστηκε Μέγας Εσπερινός και αρτοκλασία και αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας συνοδευόμενη από την φιλαρμονική και υποβασταζόμενη από νέους του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού που είχαν ντυθεί τσολιάδες ,ενώ πίσω ακολουθούσαν οι κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές. 
Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέςξανδρος Πνευματικός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Νανόπουλος ,ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Χατζής και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι , ο καθηγητής και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατειου Νοσοκομείου Τάκης Τούσουλης .
Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας ,όλοι συμμετείχαν στην γιορτή. Η πρεσβυτέρα που τηγάνιζε ακατάπαυστα λουκουμάδες με χαμόγελο και ο δραστήριος σύλλογος γυναικών που είχε στρώσει τραπέζια γεμάτα εδέσματα για όλους συνοδευόμενα με αναψυκτικά και λικέρ τριαντάφυλλο. Σήμερα το πρωί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Σοφικού, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σολυγείας π. Μιχαήλ Ροβά και τον Αιδεσ. π. Νικόλαο Καλογεράκη.

Πηγή: http://moriasnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »