Ξεσηκωμός και οργή του κόσμου για το χάος στο Μενίδι με τους Ρομά

Καθημερινό φαινόμενο οι πυροβολισμοί καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής – Βρίσκουν κάλυκες στα σπίτια, στις αυλές και τις ταράτσες τους...

Οργή. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που νιώθουν οι κάτοικοι στο Μενίδι μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα την περασμένη Πέμπτη.

Η κατάσταση στο δήμο είναι εκρηκτική με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «δεν πάει άλλο» με ό,τι βιώνουν.

Όπως καταγγέλλουν καθημερινά σχεδόν βρίσκουν στα σπίτια τους κάλυκες από πυροβόλα όπλα καθώς, όπως λένε, οι πυροβολισμοί είναι μια συνήθης πρακτική από τους Ρομά που εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών. Κάθε φορά που θέλουν να ενημερώσουν «βαποράκια» για την παράδοση ναρκωτικών πέφτει ένας πυροβολισμός, λένε κάτοικοι του Μενιδίου.

Όποιος έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στο Μενίδι θα συναντήσει και μια περίπτωση κατοίκου που βρήκε κάλυκα στο σπίτι του, στην αυλή του, στην ταράτσα του.

Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα όλο το προηγούμενο διάστημα λένε χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής. Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ALPHA Ρομά βγαίνουν στους δρόμους και επιδεικνύουν τα όπλα τους τα οποία όπως λένε είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, ένα τμήμα της πορείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής δεν κατευθύνθηκε ξανά στο σπίτι του 23χρονου που έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για την υπόθεση του 11χρονου Μάριου. Όπως είπε στους διαδηλωτές ο δήμαρχος οι Ρομά είναι οπλισμένοι και μπορεί να υπάρξουν επεισόδια. Εντούτοις ένα κομμάτι της πορείας κατευθύνθηκε προς το σπίτι του 23χρονου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του αρκείται στη διαπίστωση ότι «δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τα άβατα».

Πηγή : thepaper.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »