Το χρώμα που πρέπει να φοράς για να νιώθεις πιο σέξι σύμφωνα με την επιστήμη


Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι;

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Social Psychology, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που φοράνε κόκκινο βαθμολόγησαν υψηλότερα την εμφάνισή τους σε σχέση με αυτούς που φοράνε άλλα χρώματα. Επιπρόσθετα, βαθμολόγησαν υψηλότερα και το πόσο σέξι αισθάνονται σε σχέση με όσους φορούσαν μπλε ρούχα (can you blame them?).

Το αποτέλεσμα βγήκε με τον εξής τρόπο: Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να φορέσουν μπλε ή κόκκινο t-shirt και στη συνέχεια να βαθμολογήσουν την εμφάνισή τους αφού δουν τον εαυτό τους πρώτα στον καθρέφτη και στη συνέχεια σε μια φωτογραφία.

Η Anne Berthold, υπεύθυνη της έρευνας, αναφέρει ότι αποφάσισαν να μελετήσουν το θέμα ''κόκκινα ρούχα'' όταν διάβασε για αυτό το φαινόμενο σε μια παλιότερη έρευνα. ''Ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι νιώθουν πιο γοητευτικοί όταν φοράνε κόκκινα ρούχα, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που δεν αισθάνονται το ίδιο, αντίθετα νιώθουν χειρότερα γιατί μάλλον πιστεύουν ότι τραβάνε την προσοχή και ο κόσμος τους κατακρίνει'' συμπλήρωσε η Berthold.

Πηγή: http://www.ladylike.grΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »