Χημικά και επεισόδια στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη Βουλή

Χημικά και επεισόδια έξω από τη Βουλή αυτή την ώρα στην πορεία των εργαζομένων στους δήμους...
Υπολογίζεται ότι στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 2.500 άτομα. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής από την πλευρά της Βασ. Σοφίας, ωστόσο τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι ψυχραιμότεροι των συνδικαλιστών.

Ένταση, επεισόδια και καπνογόνα σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας των εργαζομένων στους δήμους, που είναι σε εξέλιξη.

Εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου ενώ όταν έφτασε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους και του πέταξαν αντικείμενα.

Στην πορεία έπεσαν αυγά, ντομάτες, μπογιές, ενώ διαδηλωτές έκαψαν σκουπίδια, τραβούσαν με δύναμη τα ρολά του υπουργείου, ενώ έριξαν μια καγκελόπορτα.

Πλήθος απεργών επιχείρησε να εισβάλει στο ΥΠΕΣ από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου. Τελικά, επετράπη η πρόσβαση στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη και μέλη της ΚΕΔΕ, καθώς έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Βουνό τα σκουπίδια στους δρόμους

Αποπνικτική αρχίζει να γίνεται η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας με τα σκουπίδια, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι συμβάσεις των οποίων βρίσκονται στον αέρα μετά από δικαστική απόφαση.

Λίγο πριν ο πρώτος καύσωνας χτυπήσει τις πόρτες της χώρας, η ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Η μία πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας.

Αμφότερες θα καταλήξουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Πηγή : thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »