Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού

Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού. 500 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρονται σε Θήβα, Δερβένι, και Οινόφυτα...

Συνεχίζουν να επιβιβάζονται σε πούλμαν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τις τρεις δομές φιλοξενίας του Ελληνικού στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης της δομής. Η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν 150 αστυνομικοί ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνες ώρες με τον χώρο να έχει αποκλειστεί και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε σε δημοσιογράφους.

 Ολοκληρώθηκε η επιβίβαση των προσφύγων και μεταναστών από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, επιβιβάστηκαν 108 άτομα σε τρία πούλμαν προκειμένου να κατευθυνθούν στη Θήβα.

Τώρα η επιχείρηση επικεντρώνεται στην τελευταία από τις τρεις δομές, αυτή στο γήπεδο του χόκεϊ. Λίγο μετά τις 11 είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού απ ΄όπου αναχωρήσαν 4 λεωφορεία με 124 άτομα από το αφίξεων, τα περισσότερα οικογένειες που πάνε στην Θήβα. 44 άτομα μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών και άλλοι 60 μεμονωμένοι στη Θήβα.

Στις οικογένειες που αναχωρούν δίνεται χαρτί με τον αριθμό του κοντέινερ όπου θα διαμείνουν.

Στο χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θήβα. Η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται στα γήπεδα χόκει και μπέιζμπολ.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ρεμπέκα Μάρει ανέφερε ότι η Οργάνωση προσέφερε τον τελευταίο χρόνο υποστήριξη στους πρόσφυγες σε θέματα ψυχικής και αναπαραγωγικής υγείας και «αυτή η διαδικασία εκκένωσης δεν μας βοηθάει να έχουμε συνέχεια στην περίθαλψη που προσφέρουμε. Ελπίζουμε αυτή η συνέχεια να υπάρξει».

Πηγή - thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »