Στην Κρήτη, τον τόπο που αγάπησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Στον τόπο που αγάπησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα. Σύσσωμη η Κρήτη λέει το «ύστατο χαίρε»...
 Μέσα σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, τα Χανιά «δέχτηκαν» τη σορό του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ  που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Χιλιάδες Κρητικοί, όλων των ηλικιών, συρρέουν από το βράδυ της Τέταρτης, οπότε και έφτασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα η σορός του πρώην Πρωθυπουργού, ώστε να αποτιμήσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο, που αγάπησε όσο κανείς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά.

Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 08:20 στo αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 3 σήμερα, Πέμπτη το μεσημέρι.


Πλήθος κόσμου περιμένει υπομονετικά για το ύστατο χαίρε στον πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή - thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »