Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017: Σήμερα οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία

Τέλος στην αγωνία των 104.929 υποψήφιων (εκ των οποίων οι 85.908 είναι απόφοιτοι των ΓΕΛ και οι 19.021 των ΕΠΑΛ) μπαίνει σήμερα,..
αφού στις 11.00 περίπου αναρτώνται οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2017 σε όλα τα σχολεία της χώρας. Τα φετινά αποτελέσματα δεν θα συνοδεύονται από στατιστικά των επιδόσεων, οπότε και η αγωνία για την ασφαλέστερη εικόνα των βάσεων παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προγραμματίζεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 30-6-2017, περί τις 11:00 π.μ. σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από την Πέμπτη 6-7-2017 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) έως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Αναφορικά με τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών, ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα στα εν λόγω μαθήματα.

Τι ισχύει σε Λέσβο και Χίο

Υπενθυμίζεται ότι στα εν λόγω νησιά, όπου διακόπηκαν οι εξετάσεις λόγω σεισμικής δραστηριότητας, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1η Ιουλίου και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή, 30 Ιουνίου.

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλήνιες 2017, η πρώτη εκτίμηση για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις, είναι η εξής:

Όσον αφορά στο 4ο πεδίο που εντάσσονται οι Παιδαγωγικές σχολές, αναμένεται σημαντική άνοδος των βαθμολογιών, αφού σε σχέση με πέρυσι, η ζήτηση από πλευράς υποψηφίων έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ και τα ζητούμενα της Ιστορίας και των Μαθηματικών αποδείχτηκαν αρκετά εύκολα.

Στο 2ο και το 5ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα), αναμένουμε πτώση των βάσεων, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά Προσανατολισμού. Ειδικά για το 5ο πεδίο, οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν σε ιστορικά χαμηλά.

Για το 1ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο, που αφορούν τις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος για μία θέση στις δημοφιλείς σχολές, με τις αυξομειώσεις να είναι οριακές σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή - ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »