Καταιγίδα 2017: Όλος ο ελληνικός στόλος στο Αιγαίο

Ξεκινά τη Δευτέρα η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με τη συμμετοχή του συνόλου του ελληνικού στόλου. Θα αναπτυχθεί στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο...

Το σύνολο των μονάδων του Στόλου που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα θα καταπλεύσει σε όλο το Αιγαίο για την άσκηση "Καταιγίς 2017" που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην τουρκική αεροναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος η οποία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία του Έλληνα στρατιωτικού ακολούθου στην Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι είχανε προσκληθεί να την παρακολουθήσουν όλοι οι ακόλουθοι Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος είχε λάβει οδηγίες από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να μην παραστεί καθώς η Αθήνα είναι έντονα ενοχλημένη από την κλιμακούμενη παράνομη δραστηριότητα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, με τις συνεχείς παραβιάσεις στον εθνικό ενάεριο χώρο και την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τα πλοία που θα λάβουν μέρος στην άσκηση Καταιγίδα θα καταπλεύσουν σε λιμάνια του βορείου και κεντρικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στα λιμάνια του Αγίου Ευστρατίου, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Θάσου, Καβάλας, Λήμνου, Σαμοθράκης, Σκοπέλο, Σκύρου, Φούρνων και Ψαρών.

Κεντρική πόλη των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η Αλεξανδρούπολη όπου εκεί θα βρεθεί την Παρασκευή ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Πηγή - news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »