Έκλεισε η συμφωνία: "Μαχαίρι" έως 18% σε κύριες & επικουρικές συντάξεις

Ύστερα από έναν “μαραθώνιο” διάρκειας 12ωρών, επιτεύχθηκε η πολυπόθητη συμφωνία με τους δανειστές στις 6 το πρωί της Τρίτης...
Το τελικό πακέτο θα περιλαμβάνει τελικώς και μείωση των επικουρικών συντάξεων πέραν των κύριων με τις ανώτατες περικοπές να φτάνουν στο 18%.

Από την άλλη, η κυβέρνηση εξασφάλισε τη μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα, όχι μόνο για τους συνταξιούχους αλλά για ολόκληρο τον πληθυσμό, δηλαδή και για τους συνταξιούχους και για τους ανέργους. Η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ που είναι σήμερα στα 1.250 ευρώ από το 2020 κάτι που σημαίνει απώλειες 650 ευρώ για τους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Έχουμε πλέον συμφωνία την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει με νόμους ή με αποφάσεις» δήλωσε αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι πλέον «ανοίγει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Οι συζητήσεις για το χρέος θα προχωρήσουν διότι τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι δεν υπάρχει συμφωνία, προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών εξηγώντας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα για την περίοδο μετά το 2018 θα συζητηθούν «πακέτο» με το θέμα του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και μέτρα που «μας στενοχωρούν» αλλά και κάποια θετικά στοιχεία όπως τα αντίμετρα, το γεγονός ότι δεν μας ζήτησαν επιπλέον μέτρα για το 2018 αλλά και η μεταφορά εταιρειών του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Όσον αφορά στο θέμα των Κυριακών, υπάρχει διεύρυνση και στις τουριστικές περιοχές αλλά και στους τουριστικούς μήνες όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Στο πακέτο των θετικών μέτρων του 2019 έχουν κλειδώσει:

Η επιδότηση ενοικίου (μέση επιδότηση περίπου 1000 ευρώ τον χρόνο για 600.000 οικογένειες)
Το επίδομα 1ου και 2ου παιδιού σε επίπεδο περίπου 260 εκατ. ευρώ
Η ενίσχυση των σχολικών γευμάτων ώστε να καλύπτεται ο μισός πληθυσμός
Η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα η οποία θα επεκταθεί σε όλο τον πληθυσμό. «Θα καταλάβει και άνεργους και εργαζόμενους μέχρι 700 ευρώ και από 700 έως 1200 ευρώ η συμμετοχή θα είναι στο μισό από ότι είναι σήμερα» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Η ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων

Πηγή - thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »