Όλη η Ευρώπη υπέρ του Μακρόν απέναντι στην ακροδεξιά απειλή

Σε πανστρατιά υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν καλούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Ευρώπης, προκειμένου να εξουδετερωθεί η ακροδεξιά απειλή της Μαρίν Λεπέν...
Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Μακρόν κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.  

Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών στη Γαλλία, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής: Εμανουέλ Μακρόν 23,75%, Μαρίν Λε Πεν 21,53%, Φρανσουά Φιγιόν 19,91%, Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64%.

Άμα την ανακοίνωση του αποτελέσματος, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας έσπευσε να εκφράσει τη στήριξή του στον ανεξάρτητο, μετριοπαθή υποψήφιο του κέντρου. «Σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσουμε κατά της ακροδεξιάς, θα ψηφίσω επομένως για τον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε μετά την ήττα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και κινήθηκα και ο μεγάλος ηττημένος, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την θέση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία. Στην ανακοίνωση της προεδρίας σημειώνεται ότι είναι σαφές ποιον υποψήφιο στηρίζει ο Ολάντ, ωστόσο αυτή η σαφής επιλογή δεν θα εκφραστεί την Κυριακή.

Αλλά και ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν να συγχαρούν τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνεχάρη τον Μακρόν και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. «Ο Γιούνκερ συνεχάρη τον Μακρόν για το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε επιτυχία για τον επόμενο γύρο», έγραψε στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν. «Είμαι βέβαιος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Αυτό είναι θαυμάσιο για την Ευρώπη. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που πραγματικά ήταν υπέρ της Ευρώπης και ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από τα στερεότυπα» δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Ελπίζουμε ότι ο Μακρόν θα νικήσει στον δεύτερο γύρο με ευρεία πλειοψηφία έτσι ώστε να ηττηθεί η Μαρίν Λεπέν» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος για τη γερμανική καγκελαρία με το SPD.

Πηγή : thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »