Το παρασκήνιο της «κίτρινης κάρτας» του Κυριάκου στην Κατερίνα Παπακώστα

Την έντονη ενόχληση του προέδρου της ΝΔ προκάλεσε η νέα διαφοροποίηση της Κατερίνας Παπακώστα..
η οποία Πασχαλιάτικα αποφάσισε να τα βάλει με τον Άδωνη Γεωργιάδη ζητώντας την παραίτηση του από την αντιπροεδρία του κόμματος μέχρι να υπάρξει το πόρισμα της εξεταστικής στην υγεία.

Η βουλευτής της ΝΔ ήταν ήδη στην «black list» του κόμματος καθώς στις αρχές Μαρτίου με συνέντευξη της είχε πάει κόντρα στην γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει η ΝΔ να ψηφίσει τα αντίμετρα.

Η Κατερίνα Παπακώστα είχε δεχθεί τότε τις έντονες προειδοποιήσεις από την ηγεσία του κόμματος και αναγκάστηκε με επίσημες δηλώσεις της να ανασκευάσει, τονίζοντας πως δεν είχε δώσει συνέντευξη αλλά ήταν απλώς μια συνομιλία με τον δημοσιογράφο.

Εισηγήσεις για διαγραφή

Η Κατερίνα Παπακώστα φαίνεται πως δεν άκουσε τα «καμπανάκια» από το Μοσχάτο και επαίξε κυριολεκτικά με την φωτιά, καθώς μία από τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να την διαγράψει, καθώς η βουλευτής έκανε την επίμαχη ανάρτηση στο Facebook λίγα 24ωρα μετά την σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

«Ουσιαστικά δεν αμφισβήτησε μόνο τον αντιπρόεδρο του κόμματος αλλά τον ίδιο τον Αρχηγό» έλεγαν τακτικοί συνομιλητές του Πρόεδρου της ΝΔ δείχνοντας το ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα που επικρατεί για την Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Κυριάκος δεν θέλησε να της μιλήσει

Ενδεικτικό του κλίματος και της ενόχλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι ο ίδιος δεν θέλησε να μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο και τον ρόλο αυτόν ανέλαβαν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης.

Τελικά επικράτησαν οι ψύχραιμες φωνές και αποφασίστηκε να της δείξουν «κίτρινη κάρτα» ενώ παράλληλα της διαμηνύθηκε ότι δεν θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση. Η ίδια λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης από την ΝΔ τόνισε πως δεν παίζει προσωπικό κανένα παιχνίδι.

«Δεν λειτουργώ σε προσωπικό επίπεδο, λειτουργώ πολιτικά… Την άποψή μου για τον Άδωνη Γεωργιάδη μπορεί να την ενστερνίζονται οι φίλοι μου. Η άποψή μου μπορεί να μην είναι η κρατούσα. Είναι όμως μια προσωπική μου άποψη» είπε η Κατερίνα Παπακώστα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε «δεν αμφισβητώ τις επιλογές που κάνει ο αρχηγός».

Οι κόντρες με τον Άδωνι

Η Κατερίνα Παπακώστα ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την έλευση Γεωργιάδη στην ΝΔ. Άλλωστε και οι δύο εκλέγονται στην Β΄ Αθήνας και αντλούν ψηφοφόρους από την δεξαμενή της λαϊκής δεξιάς. Παράλληλα δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Κατερίνα Παπακώστα κατέλαβε την τελευταία θέση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Β Αθήνας και νιώθει ιδιαιτέρως παραγκωνισμένη παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχρισε αναπληρώτρια στον τομέα υγείας της ΝΔ.

Πηγή : thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »