Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου με διάγγελμά της έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο..
στην Ντάουνινγκ Στριτ ύστερα από τακτική συνάντηση με τους υψηλόβαθμους υπουργούς της, όπως ανέφερε το γραφείο της Μέι.

Στο διάγγελμά της η Τερέζα Μέι έκανε λόγο για «δυνάμεις εντός και εκτός που πολεμούν το Brexit. θα έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε για το Brexit. Εάν δεν κάνουμε τώρα εκλογές η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε τώρα τις εκλογές, πριν η ΕΕ καθορίσει τη στάση της για τις διαπραγματεύσεις. Αν και τάχθηκα στο παρελθόν κατά των πρόωρων εκλογών, αναθεώρησα τη στάση μου.

Η Βρετανία βγαίνει από την ΕΕ και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

H κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δηλώνει η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ.

Αυτές οι εκλογές θα γίνουν για να δούμε πράγματι ποιος έχει τα προσόντα να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού. Δεν θέλουμε να ανοίξουμε τις πληγές του δημοψηφίσματος.  Αποφάσισα με μεγάλη διστακτικότητα τις πρόωρες εκλογές, αύριο ας αφήσουμε την Βουλή των Κοινοτήτων να ψηφίσει και να παραμερίσουμε την αβεβαιότητα» δήλωσε η Τερέζα Μέι.

Η Τερέζα Μέι πρέπει να διασφαλίσει τα 2/3 των ψήφων στο Κοινοβούλιο για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

O πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για μια σωστή και γενναία απόφαση.

Πηγή : thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »