Την Δευτέρα ο τηλεμαραθώνιος της UNICEF

Τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θα διεξαχθεί ο μεγάλος Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF,..
που είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η μετάδοσή του θα γίνει από την ΕΤ 2, ενώ θα γίνουν πολλές απευθείας συνδέσεις με την ΕΡΤ 3 και από την τηλεόραση Ρόδος-Κόσμος.

Το κοινό μπορεί να στηρίξει τους σκοπούς της Unicef, είτε καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Τηλεμαραθωνίου, το 210 7761500 ή στο τηλέφωνο δωρεών της Unicef, 80150012345 (μόνο από σταθερό, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο) ή στο 901 11 17 17 17, πάλι από σταθερό, είτε στέλνοντας μήνυμα με τη λέξη «ΠΑΙΔΙ» στο 54234, εφαρμογή που ισχύει έως την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου. Επίσης, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της οργάνωσης ή να κάνει απευθείας δωρεές στις τράπεζες που συνεργάζονται με τη Unicef.

Από οργάνωση έκτακτης βοήθειας η Unicef εξελίχθηκε σε αναπτυξιακό οργανισμό, καθότι οι κοινωνικές ανισότητες εξακολουθούν 

Ο φετινός Τηλεμαραθώνιος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη ίδρυση της Unicef και την παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου). Η οργάνωση, ανέφερε η πρόεδρος της Unicef Ελλάδας, Σοφία Τζιτζίκου, ιδρύθηκε το 1946 ως έκτακτο ταμείο αρωγής και προγραμμάτων για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ευρώπης. «Σταδιακά, όμως, απέκτησε πιο μόνιμο χαρακτήρα με τη μορφή αναπτυξιακής οργάνωσης, καθότι οι κοινωνικές ανισότητες, όπως και οι ανάγκες των παιδιών, εξακολουθούν να υπάρχουν», εξήγησε.

Η κ. Τζιτζίκου αναφέρθηκε στη δράση της οργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια και στις «μικρές νίκες» που επιτεύχθηκαν χάρη στις προσπάθειες και το ρόλο της Unicef. Κάποιες από αυτές είναι η μείωση το 2015, σε σχέση με το 1990, στο μισό των θανάτων των παιδιών κάτω των 5 ετών και κατά 41% των ποσοστών καχεξίας. Το 2014, 83 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά πηγαίνουν δημοτικό και γυμνάσιο συγκριτικά με το 1999. Το 2015 η Unicef παρείχε πρόσβαση σε επίσημη και άτυπη εκπαίδευση σε 7,5 εκατομμύρια παιδιά από 3 έως 18 χρονών, που βιώνουν τις συνέπειες των κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο για τα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες, σχεδόν έξι εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που προλαμβάνονται - και τα παιδιά από φτωχές οικογένειες έχουν διπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με τα παιδιά από πλουσιότερες, να πεθάνουν πριν γιορτάσουν τα πέμπτα γενέθλιά τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις. Σχεδόν 50 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί - 28 εκατομμύρια εξ αυτών εκτοπίστηκαν εξαιτίας συγκρούσεων.

Παιδιά που ζουν υπό πολιορκία, σε περιοχές όπως η Συρία, το Ιράκ και η βόρεια Νιγηρία, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καταπάτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, με τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα σπίτια τους να δέχονται επίθεση.

Σχεδόν 385 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και πάνω από το ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου παιδιά σχολικής ηλικίας, δεν μαθαίνουν. Περίπου 300 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε περιοχές με τα πιο τοξικά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης - έξι ή περισσότερες φορές υψηλότερα από αυτά που προβλέπουν οι διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές.

Πηγή : newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »