Η αναλγησία των τραπεζών κλείνει το Mega…

Εάν ως την επόμενη εβδομάδα, οι τράπεζες, ή η διοίκηση του Mega όπως και αν αυτή ορίζεται, δεν προσέλθουν να καταθέσουν το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος...
για το σήμα στην Digea, το οποίο ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ, το Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα αναγκαστεί να υποβαθμίσει το σήμα του καναλιού, κάτι που σημαίνει έως και την παύση της εκπομπής του.

Η συμπεριφορά των διοικήσεων των τραπεζών που κρατούν μια ανάλγητη στάση, τόσο όσον αφορά τους μισθούς των υπαλλήλων, αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, οδήγησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας την Digea να αποστείλει ήδη δύο εξώδικα και να ακολουθήσει την δικαστική οδό.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι τράπεζες ότι δεν γίνεται άλλοι να πληρώνουν και άλλοι όχι. Η εταιρεία επιθυμεί ως ορίζουν τα συμφέροντά της, διότι έχει και αυτή υποχρεώσεις με το πιο παράδοξο να αποπληρώνει δάνειο στις τράπεζες που έχουν κλειδώσει τα χρήματα που της ανήκουν.

Το γεγονός είναι ότι εξαντλούνται οι προθεσμίες και ο κίνδυνος που οφείλεται στην αδιαφορία των τραπεζών, είναι να έχουμε την επόμενη εβδομάδα μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Διότι πολύ απλά δεν υπάρχει κανάλι αν δεν υπάρχει διανομή σήματος.

Τι πρέπει να γίνει

Οι τράπεζες θα πρέπει να αφήσουν την καταχρηστική πρακτική που υπηρετούν διότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη ανοχή δωρεάν κατανομής σήματος. Από το 1.000.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε καθυστέρηση πληρωμής γύρω στους δέκα μήνες, λόγω των ειδικών συνθηκών όλου του τηλεοπτικού τοπίου αλλά και του Mega ειδικότερα. Επειδή ήδη διαπράττεται απιστία, από το Δ.Σ της εταιρείας καλύτερα να διαπράξουν αδίκημα οι τράπεζες παρά οι μέτοχοι και για όποιον δεν κατάλαβε «ραντεβού στα γουναράδικα», μας είπε στέλεχος της εταιρείας.

Πέραν του Mega η διοίκηση της digea έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα του ΑΡΤ του καναλιού του Γ. Καρατζαφέρη που μέσα σε μια νύχτα, το προηγούμενο Ραδιοτηλεοπτικό από περιφερειακό το έχρισε πανελλαδικής εμβέλειας. Τούτο αυτόματα συμβαίνει ότι άλλαξε και το τιμολόγιο. Ένα περιφερειακό κανάλι πληρώνει 5.000 ευρώ το μήνα ένα εθνικής εμβέλειας 120.000 ευρώ. Και εδώ θα κινηθεί νομικά αν συνεχιστεί η μη εκπλήρωση του ενοικίου για το σήμα, διότι έχει αναγνωριστεί εν μέρει η αλλαγή αφού έχει καταβληθεί ένα μικρό ποσό.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν αν οι τράπεζες θα είναι εκείνες που θα δώσουν την χαριστική βολή στο Mega.

Πηγή - newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »