Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διπλασιάσει τον ετήσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης

Αλλάζοντας την ίδια τη φύση της εργασίας και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence - AI)..
μπορεί να διπλασιάσει τον ετήσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης έως το 2035.

Ο αντίκτυπος των AI τεχνολογιών στο επιχειρείν αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού μέχρι και 40%, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο εργασίας και ενισχύοντας το ρόλο των ανθρώπων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της Accenture.

Η δυναμική ενίσχυσης της παραγωγικότητας στις αναπτυγμένες οικονομίες αφορά σε καινοτόμες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες επιτρέπουν στους ανθρώπους να αξιοποιούν καλύτερα το χρόνο τους και να κάνουν τις εργασίες στις οποίες υπερτερούν: να δημιουργούν, να οραματίζονται και να καινοτομούν.

Το Accenture Institute for High Performance, σε συνεργασία με τη Frontier Economics, μοντελοποίησε τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης σε 12 αναπτυγμένες οικονομίες, οι οποίες αθροιστικά δημιουργούν περισσότερο από 50% του παγκόσμιου οικονομικού προϊόντος. Η έρευνα συνέκρινε το μέγεθος που θα έχει η οικονομία κάθε χώρας το 2035, βάσει ενός αρχικού σεναρίου, στη λογική της αναμενόμενης οικονομικής ανάπτυξης με τις υπάρχουσες συνθήκες και ένα AI σενάριο, το οποίο υπολογίζει την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη, με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θα επωφεληθεί περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη, αυξάνοντας τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξής της από 2,6% σε 4,6% το 2035, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 8,3 τρισ. δολάρια, σε όρους ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποκομίσει επιπλέον 814 δισ. δολάρια μέχρι το 2035, αυξάνοντας έτσι το ρυθμό αύξησης της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας από 2,5% σε 3,9%.

Η Ιαπωνία μπορεί ακόμα και να τριπλασιάσει το ρυθμό αύξησης της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της μέχρι το 2035, ενώ οι Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία και Αυστρία μπορούν να τον διπλασιάσουν.

Η αύξηση της παραγωγικότητας μειώνει δραματικά τον αριθμό των ετών που απαιτούνται προκειμένου οι 12 οικονομίες να διπλασιάσουν το μέγεθός τους. Αυτός ο «χρόνος διπλασιασμού» είναι ένας δείκτης οικονομικής ανάπτυξης και τα αποτελέσματα είναι, σε μεγάλο βαθμό, απόρροια της ικανότητας ενός κράτους να διαχύσει τις τεχνολογικές καινοτομίες στην ευρύτερη οικονομική υποδομή του.

Πηγή - news247

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »