Σάλος με τη δήλωση Ζουράρι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»

Την οξεία αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην παιδεία...

Η ΝΔ μέσω ανακοίνωσης της καλεί τον πρωθυπουργό να μαζέψει του Υπουργούς του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ας μαζέψει, τουλάχιστον, τους Υπουργούς του, που δηλώνουν ότι δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά».

Από τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται αν ο κ. Ζουράρις έχει χάσει το μυαλό του και ζητά από τον κ. Τζανακόπουλο να πάρει θέση για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού.

Μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι «Και να χάσουμε μερικά νησιά  δεν πειράζει»;

Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το «συναφές» και ποιο το «συναμφότερον» όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις.

Υ.Γ. Μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέση για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;

«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ.Ζουράρι. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ.Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα» σχολίασε το Ποτάμι αναφορικά με τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι .

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός σήμερα στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην παιδεία δήλωσε: ''και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει, τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε''.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζοντας ότι "αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά".

Ο κ. Ζουράρις συμπλήρωσε ότι ''η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν''.

"Οσο θα βελτιώνεται η βασική έρευνα, θα επιδεινώνεται η θέση της γλώσσας μας",είπε, προκαλώντας φυσικά τον υπουργό Έρευνας που καθόταν δίπλα του και ο οποίος σχολίασε χαριτολογώντας "είπα κάτι λάθος;".

Πηγή - newpost.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »