Τουρκία: Το ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις - Προς έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK),..
ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη διπλή επίθεση που σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ του Σαββάτου.

Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 30 αστυνομικοί, 7 πολίτες και ένας αγνώστων στοιχείων, ενώ 136 τραυματίστηκαν.

Δύο μέλη των TAK "διενήργησαν με σχολαστικότητα (...) τη διπλή ταυτόχρονη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά στο στάδιο Vodafone Arena και το (πάρκο) Macka", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

"Οι δύο σύντροφοί μας έπεσαν ηρωικά σαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση", τονίζει η TAK, προσθέτοντας πως θα αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο μελών της που πραγματοποίησαν την επίθεση "τις επόμενες ημέρες".

Η μία έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και η άλλη από καμικάζι, 45 δευτερόλεπτα μετά, κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, σε πολυσύχναστη συνοικία κοντά στον Βόσπορο.

Οι τουρκικές αρχές είχαν υποδείξει από πολύ νωρίς το PKK, ως υπεύθυνο για τη διπλή επίθεση.

Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων φέτος: για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο (28 νεκροί), για μια επίθεση στην πρωτεύουσα στις 13 Μαρτίου (34 θάνατοι) και για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (11 νεκροί).

Πηγή - newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »