Τσίπρας: 13η σύνταξη σε όσους παίρνουν κάτω από 850 ευρώ - "Παγώνει" η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά Β. Αιγαίου

Την χορήγηση 617 εκατομμυρίων ευρώ σε 1.6 εκατομμύρια συνταξιούχους με σύνταξη κάτω των 850 και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής..
που μαίνεται η προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του.

Τα βασικά σημεία του διαγγέλματος:

Η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας για το χρέος είναι πολύ σημαντική. Πρόκειται για ένα πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις.

Η συμφωνία που υλοποιούμε εκτός από μεταρρυθμίσεις περιελάμβανε και επανακαθορισμό των πλεονασμάτων που ήταν δεσμευμένη η χώρα. Για το 2016 ο στόχος μειώθηκε σε 0,5% του ΑΕΠ. Με την υπεραπόδοση των εσόδων υπερκαλύφθηκε στο διπλάσιο.

Προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στην ένταξη 2,5 εκ. ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας και στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης.

Σήμερα σταθεροί στην στήριξη αδύναμων, ανακοινώνουμε την άμεση διανομή μέρους της υπεραπόδοσης εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτή η κοινωνική αναδιάνομη είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Πηγή : thetoc.gr
Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τη δέσμευση για 13η σύνταξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Χορηγούμε άμεσα 617 εκ ευρώ σε 1.6 εκ. συνταξιούχους με σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. Η διανομή του ποσού θα γίνει αντι-διαμετρικά. Όσοι λαμβάνουν τη χαμηλότερη σύνταξη θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Εκείνοι με μεγαλύτερη σύνταξη θα λάβουν μικρότερο ποσό, όχι χαμηλότερο από 300 ευρώ.

Τη συμφωνία των εταίρων θα την τηρήσουμε, θα υπερασπιστούμε όμως την κοινωνική συνοχή.

Λαμβάνουμε μέτρα στήριξης νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται προσφυγικές ροές. Αναστέλλουμε την αύξηση του ΦΠΑ για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση.

Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου. Με πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »