Πρόσωπα της «high society» και ένστολοι στη «μαφία των Ρομά»!

Αστυνομικοί και κοσμηματοπώλες εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα της μαφίας των Ρομά οι οποίοι σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ευθύνονται..
για τουλάχιστον 2.000 κλοπές-διαρρήξεις. Οι αποκαλύψεις για το πως λειτουργούσε η «φαμίλια» της οργάνωσης από τις αρχές μάλιστα της δεκαετίας του 90 (!) είναι συγκλονιστικές.

Εμπλέκονται αστυνομικοί

Ανώτερος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας συναντήθηκε με αρχηγό της μαφίας των Κορλεόνε μια ημέρα πριν από την αστυνομική επιχείρηση για την εξάθρωσή τους χωρίς οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση να γνωρίζουν αν τους ειδοποίησε γι αυτήν.

Τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία ενώ υπάρχουν ενδείξεις για άλλους επτά.

Οι κοσμηματοπώλες και ο Αγγλούπας


Δώδεκα κατηγορούμενοι που διατηρούν καταστήματα αγοράς χρυσού, ανάμεσά τους  ο «Kαμμένος» στο Κολωνάκι εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά βασικός αποδέκτης των κλοπιμαίων κυρίως ρολογιών και δακτυλιδιών με πολύτιμους λίθους ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας που παρείχε και πληροφόρηση για τους επικείμενους στόχους της μαφίας.

Ο... «Ελληνας» πληροφοριοδότης

Πληροφοριοδότης φαίνεται κάποιος με το προσωνύμιο «Έλληνας» που όμως φαίνεται να αντιστοιχεί σε πολλά πρόσωπα.

Η έναρξη της δράσης της φαμίλιας των μαφιόζων προσδιορίζεται χρονικά απά τη δεκαετία του '90 επί εποχής Ρίγκο, ενός γνωστού τσιγγάνου της εποχής. Πολλά από τα μέλη του παλιού διευθυντηρίου έχουν πεθαίνει ωστόσο η προίκα της αρχηγίας πέρασε στα χέρια των απογόνων.

Πως ξέφευγαν από την αστυνομία

Μετά τις διαρρήξεις, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν και σε βανδαλισμούς όπως στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι» αφήνοντας πίσω τους μεγάλες καταστροφές!  Στις καταδιώξεις από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες για να μην έχουν ορατότητα οι αστυνομικοί.

Αυτό συνέβη σε μια περίπτωση στον Αγιο Στέφανο, στην ίδια περιοχή όπου εμβόλισαν περιπολικό της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων έκαναν και μαϊμού τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης καταγγέλλοντας ψευδή περιστατικά σε σημεία που ήταν γεωγραφικά σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σημεία που δρούσαν.

Εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία από το σπίτι της Βίσση 


Για την περίπτωση της κλοπής σε βάρος της Αννας Βίσση, έχουν εντοπιστεί κλοπιμαία από το σπίτι της στην κατοχή των δραστών και σε συνεργαζόμενα κοσμηματοπωλεία.

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

"Μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο, καταφέραμε: να διακριβώσουμε πλήρως όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου,
να ταυτοποιήσουμε τα αρχηγικά στελέχη, που διεύθυναν τις δυο εγκληματικές οργανώσεις και τις πέντε υποομάδες που το συγκροτούσαν και να αποδομήσουμε οριστικά τη δράση τους.

Από την πρόοδο και την κλιμάκωση των ερευνών μας διαπιστώθηκε ότι το εγκληματικό δίκτυο είχε ως «ορμητήριο» περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούσε ο κεντρικός πυρήνας των οργανώσεων, με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό και το συντονισμό της δράσης των υποομάδων.

Επιπλέον από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων και την ανάλυση του «προφίλ» του εγκληματικού δικτύου, εξακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις διέθεταν ποιοτικά χαρακτηριστικά «επαγγελματικού τύπου» διάπραξης των αδικημάτων που δραστηριοποιούντο.

Ειδικότερα:


  • ήταν διαρθρωμένες σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος»
  • λειτουργούσαν με βάση σχεδιασμό, που προέβλεπε αυτοτελή και αυτόνομη δράση,
  • είχαν κατανείμει διακριτούς ρόλους, σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας,
  • κατηύθυναν και συντόνιζαν τις ενέργειες τους, σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές,
  • διέθεταν επιμέρους βραχίονες, που κάλυπταν όλο το πλέγμα της δράσης τους, από την πληροφοριακή υποστήριξη και τα προπαρασκευαστικά στάδια μέχρι τον τρόπο διάθεσης των κλοπιμαίων και τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους
  • στο αμιγώς επιχειρησιακό σκέλος χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένη επιχειρησιακή μεθοδολογία και τεχνογνωσία, ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη από τις αστυνομικές Αρχές.
  • Επιπλέον αξίζει να επισημανθεί ότι τα ηγετικά στελέχη του εγκληματικού δικτύου, έχοντας αποκομίσει από την εγκληματική τους δραστηριότητα μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ζούσαν πολυτελή ζωή χωρίς να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλους πόρους διαβίωσης.

Για την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και τριάντα επτά (37) Δικαστικοί Λειτουργοί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:


  • συλλάβαμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου.


  • πραγματοποιήσαμε περισσότερες από (60) έρευνες και


  • κατασχέσαμε - μεταξύ άλλων -πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, (120) κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από (60) πολυτελή οχήματα.


Από τη μορφολογία των υποθέσεων διαγράφεται ότι τα μέλη του εγκληματικού δικτύου εμπλέκονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί προανακριτικά με (300) περίπου υποθέσεις.
Πηγή - thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »