Σαρκοζί: Αν οι μουσουλμάνοι μαθητές δεν τρώνε χοιρινό, ας φάνε περισσότερες πατάτες

Σε μια αμφίσημη δήλωση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σχετικά με τα σχολικά γεύματα...
Ο δεξιός πολιτικός τόνισε ότι οι μαθητές που δεν τρώνε χοιρινό για θρησκευτικούς λόγους, όπως οι μουσουλμάνοι, θα πρέπει να μπορούν να ζητούν διπλή μερίδα πατάτες.

«Αν η οικογένεια ενός μικρού δεν τρώει χοιρινό και στο μενού της σχολικής καντίνας περιλαμβάνονται ζαμπόν και τηγανιτές πατάτες, τότε ο μαθητής παραλείπει το ζαμπόν και τρώει διπλή μερίδα πατάτες. Σε μια δημοκρατία ισχύει ο ίδιος κανόνας και το ίδιο μενού για όλους», είπε, προκαλώντας ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις του.

Με μια πρώτη ματιά, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να μετριάζει τις απόψεις του σχετικά με την αντιμετώπιση των μουσουλμάνων στον δημόσιο βίο, την στιγμή που οι αναλυτές αναμένουν μια πιο σκληρή στάση από το δεξιό μέτωπο ενόψει των εκλογών.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως στήριξη της θέσης των περισσοτέρων δεξιών πολιτικών στη Γαλλία να μην αλλάξει το μενού στις σχολικές καντίνες, ώστε να μπορούν να καταναλώνουν άφοβα τρόφιμα και οι μουσουλμάνοι.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν την προτροπή του να φάνε οι μαθητές «περισσότερες πατάτες» με την φράση που έχει αποδοθεί (λανθασμένα) στην Μαρία Αντουανέτα «ας φάνε παντεσπάνι».

Πηγή : thehuffingtonpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »