Αναβρασμός στην Τουρκία: Αναπτύσσει άρματα μάχης στα σύνορα με το Ιράκ

Η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ σχετίζεται με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τις εξελίξεις στο Ιράκ,..
δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Φικρί Ισίκ δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber πως η Τουρκία δεν έχει «καμία υποχρέωση» να περιμένει πίσω από τα σύνορά της και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, αν μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αποκτήσουν μια βάση εξόρμησης στην ιρακινή επαρχία Σίντζαρ.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή Σιλώπη της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δήλωσαν νωρίτερα σήμερα στρατιωτικές πηγές.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία σκοπεύει να ενισχύσει τα στρατεύματά της εκεί, λέγοντας ότι η Άγκυρα θα έχει μια «διαφορετική απάντηση» για τις σιιτικές πολιτοφυλακές αν «προκαλέσουν τον τρόμο» στην ιρακινή πόλη Ταλ Άφαρ.

Η Ταλ Άφαρ, περίπου 170 χλμ. από τη Σιλώπη, είναι η πατρίδα ενός αρκετά μεγάλου πληθυσμού Τουρκμένων που έχουν ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Τουρκία.

Η επαρχία Σιρνάκ, όπου βρίσκεται η Σιλώπη, είναι επίσης μια από τις κύριες περιοχές όπου μαίνεται η σύγκρουση του τουρκικού στρατού με τους μαχητές του PKK, που διαθέτουν βάσεις στο βόρειο Ιράκ.

Πηγή :ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »