Τα λιγότερα προβλήματα ετών αντιμετώπισαν οι σχολικές μονάδες στην Πελοπόνησσο φέτος

Kατά την έναρξη του τρέχοντος διδακτικού έτους οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αντιμετώπισαν..
τα λιγότερα προβλήματα κάλυψης κενών των τελευταίων ετών, όπως επισημαίνεται στο αριθμ. πρωτ. 9313/5-10-2016 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου.

Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων, την οποία κατέθεσαν ως Αναφορά οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Υπουργός παραθέτει και αριθμητικά στοιχεία για τις προσλήψεις στην περιοχή της Αρκαδίας, ενώ τονίζει ότι το ΥΠΠΕΘ μεριμνά αφενός για τη στελέχωση όλων των Σχολικών Μονάδων με το προβλεπόμενο εκ της κείμενης νομοθεσίας αναλογούν εκπαιδευτικό προσωπικό κατά κλάδο και ειδικότητα, αφετέρου αποδίδει ιδιαίτερη φροντίδα στη στελέχωση απομακρυσμένων Σχολικών Μονάδων, προκειμένου να υποστηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες που διαμένουν στην ελληνική επαρχία και αποτελούν ζωντανά κύτταρα δημιουργίας και αναμονής της οικονομικής ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων το μοναδικό σχετικά πολυδύναμο δημοτικό σχολείο του Δήμου Γορτυνίας, και γι’ αυτό τον λόγο η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, αν και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι περιορισμένα, διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό Δασκάλων ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα ως 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των φοιτούντων μαθητών του υπολείπεται αρκετά κατά την κείμενη νομοθεσία.

Πηγή :stokokkino.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »