Τελετές παράδοσης - παραλαβής: Ποιοι «καρατομηθέντες» υπουργοί ετοιμάζονται να «χτυπήσουν»

Με δεδομένο το υπουργικό συμβούλιο, με τη νέα του σύνθεση, σήμερα είναι η μέρα των τελετών παράδοσης –παραλαβής. Όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται σε εκείνα τα υπουργεία, όπου οι απομακρυνθέντες υπουργοί έχουν πικρία, αν δεν «βράζουν»...

Όσοι ξέρουν τον Ν. Φίλη προβλέπουν ότι, αν και πικραμένος –ανήσυχος, δεν θα ξεκινήσει σήμερα το «αντάρτικο». Γιατί αυτά που τον κάνουν να ανησυχεί, δεν θα ήθελε να συνδυασθούν, από ΜΜΕ και κοινωνία, ως έκφραση προσωπικής δυσφορίας. «Χρόνος υπάρχει...», θα είναι  λογικά το «μότο» του, χωρίς αυτό να αποκλείει κάποια «μπηχτή».

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι ο νέος υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου είναι πρόσωπο που εκτιμά ιδιαιτέρως, είναι φίλοι θα μπορούσε να πει κανείς. Δεν ισχύει το ίδιο με τη Σία Αναγνωστοπούλου που αποχωρεί με την πεποίθηση ότι «αποκεφαλίστηκε».

Οι πιο επίφοβοι για διατύπωση αιχμών θεωρούνται  δύο τέως υπουργοί με κοινή προέλευση: το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος, φυσικά, για την Θ. Τζάκρη που αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομίας και τον Μ. Μπόλαρη που λέει «γεια» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και οι δύο δεν είχαν καλές σχέσεις με τους προϊσταμένους τους υπουργούς (Γ. Σταθάκη –Β. Αποστόλου αντιστοίχως).

Ο Π. Κουρουμπλής που θα παραδώσει το πρώτο τη τάξει υπουργείο, αυτό των Εσωτερικών, στον Π. Σκουρλέτη, σίγουρα άκουσε από τον πρωθυπουργό μια απόφαση που δεν του άρεσε. Έχει αποδείξει όμως ότι είναι ένας πολιτικός που ξέρει να επιβιώνει στις «κακοτοπιές» και άρα περιμένουμε να μην εκφράσει δυσφορία. Παίρνει άλλωστε υπουργείο, ας μην το ξεχνάμε.

Οι επόμενοι τέσσερις «καρατομηθέντες» υπουργοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ν. Παρασκευόπουλος, Θ. Δρίτσας, Τρ. Αλεξιάδης και Αρ. Μπαλτάς είναι άνθρωποι ήπιων τόνων, «εργάτες» του συλλογικού στόχου. Θα ήταν έκπληξη αν κάποιος από αυτούς γίνει «θέμα» σήμερα.

Όσον αφορά ειδικότερα τον τέως πια, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη υπάρχει μια εύλογη απορία ωστόσο: αφού πηγαίνουν τόσο καλά τα έσοδα, γιατί απομακρύνεται; Από την άλλη είναι γεγονός ότι αποτελούσε «ξένο σώμα» για το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο.

Για το τέλος αφήσαμε ένα στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που διακρίθηκε το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των κυβερνητικών θέσεων. Απομακρύνεται παρόλ’ αυτά -και γι’ αυτό ακούγεται πως είναι έντονα δυσαρεστημένη... Την ώρα που θα παραδίδει στον Ν. Μαυραγάνη (επίσης από τους Αν. Ελλ.), στο Υπουργείο Υποδομών –Μεταφορών, θα μάθουμε...

Πηγή : newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »