Ψηφίζουν οι Αμερικανοί, τα "κλειδιά" που θα κρίνουν τον νικητή

Η ώρα της κρίσης στις ΗΠΑ. Μετά από μια μακρά προεκλογική εκστρατεία, πρωτοφανή στην αμερικανική ιστορία για τις προσωπικές επιθέσεις και τη λάσπη,..
η κάλπη για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές άνοιξε. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ έκλεισαν την εκστρατεία τους στη βόρεια Καρολίνα και στο Μίσιγκαν.

Η προσοχή των δύο υποψηφίων στρέφεται πλέον στο αποτέλεσμα της πρώιμης ψηφοφορίας, στους ισπανόφωνους και στις λεγόμενες αμφίρροπες πολιτείες που παίζουν ξεχωριστό ρόλο στην ανάδειξη προέδρου.

Οι λεγόμενες πολιτείες κλειδιά είναι η Φλόριντα, η Πενσιλβάνια, το Οχάιο, η Βόρεια Καρολίνα, η Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν, το Κολοράντο, η Αϊόβα, η Νεβάδα και το Νιου Χάμσαϊρ. Το Οχάιο έχει τη φήμη της πολιτείας που εκλέγει πρόεδρο.

Η τελευταία φορά που ψήφισε κάποιον που δεν βγήκε πρόεδρος ήταν το 1960. Είχε βγει ο Κένεντι με το Οχάιο να έχει ψηφίσει Νίξον.

Από τις 10 πολιτείες κλειδιά κάποιες στηρίζουν παραδοσιακά το ένα ή το άλλο κόμμα. Οι πολιτείες που κρίνουν ουσιαστικά το αποτέλεσμα είναι αυτές που δεν βγάζουν παραδοσιακά κάποιο συγκεκριμένο κόμμα.

Αυτές είναι το Οχάιο, το Κολοράντο, η Αϊόβα, η Νεβάδα, το Νιου Χάμσαϊρ, η Βιρτζίνια και η Φλόριντα.

Πολιτείες κλειδιά και πρώιμη ψηφοφορία

Αριθμός ρεκόρ Αμερικανών έχει ψηφίσει στην πρώιμη ψηφοφορία των εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ η παρατηρούμενη υψηλή κινητοποίηση της κοινότητας των ισπανόφωνων μπορεί να είνα ενθαρρυντικό στοιχείο για τη Χίλαρι Κλίντον.

Τουλάχιστον 46,27 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει, με επιστολική ψήφο ή στα εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με στοιχεία του Associated Press, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2012. Επίπεδα ρεκόρ συμμετοχής έχουν καταγραφεί σε 28 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, ενώ εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του AP, η συμμετοχή στην πρώιμη ψηφοφορία μπορεί να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί στο 40% των ψηφοδελτίων της ψηφοφορίας. Τέσσερα χρόνια πριν, 46,22 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν συμμετάσχει στην πρώιμη ψηφοφορία, που αντιστοιχούν στο 35% του συνόλου των ψηφοδελτίων.

Πηγή : thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »