Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ξέφυγε με 15% η ΝΔ - Γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ...
Όλα αυτά την ώρα που η δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης διευρύνεται ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.  Αισθητό το ποσοστό της δημοφιλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30% (28,5% τον Οκτώβριο) καταγράφοντας προβάδισμα 15% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15% (16%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7,5%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% (4,5%), η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας με 3% αντίστοιχα (2% και 3%), το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% (1,5% και 2%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% (2%) και η Λαϊκή Ενότητα με 1% (1,5%). Στο 19% η αδιευκρίνιστη ψήφος (20,5%), άλλο κόμμα επιλέγει το 6,5%.

Που οφείλεται η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τα αποτελέσματα στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου φαίνεται πως τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος μήνα με τον μήνα μειώνονται εμφανώς. Αυτό το γεγονός μπορεί να εξηγηθεί και από ένα άλλο εύρημα της μέτρησης: Το ποσοστό ικανοποίησης για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, το οποίο είναι ιδιαιτέρως χαμηλό. Ειδικότερα, μόνο το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τις επιδόσεις, ενώ το 89% εμφανίζεται δυσαρεστημένο.

Εξίσου υψηλά ποσοστά απογοήτευσης καταγράφονται και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 79% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τη διακυβέρνηση, την ώρα που μόλις το 13,5% θεωρεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταγράψει ικανοποιητικές επιδόσεις. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το ποσοστό δυσαρέσκειας ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν μήνα ανέβηκε κατά 5,5%.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης που καταγράφεται στην εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο βρίσκεται στο 35,5%. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 25,5% κατευθύνεται στο λευκό/άκυρο, το 9% στη Νέα Δημοκρατία και το 10,5% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Αντίθετα, η ΝΔ καταγράφει αρκετά υψηλά ποσοστά συσπείρωσης (82,5%), ενώ μόλις το 7,5% των ψηφοφόρων της κατευθύνεται προς το λευκό/άκυρο, το 6% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και το 4% στα υπόλοιπα κόμματα.

Καταλληλότερος και δημοφιλέστερος ο Μητσοτάκης

Έτσι, η φθορά της κυβέρνησης αγγίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στην καταλληλόλητα, όσο και στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 37%, έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντάει το 39%.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός συγκεντρώνοντας το 31,5% των θετικών απόψεων (61% αρνητικές). Ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 25,5% θετικές απόψεις (66,5% και 69,5% αρνητικές), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24,5% (64,5%) ο Βασίλης Λεβέντης με 23,5% (68,5%), η Φώφη Γεννηματά με 23% (70,5%), ο Αλέξης Τσίπρας με 22% (75%), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 18% (72,5%), ο Πάνος Καμμένος με 14% (82,5%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 7,5% (86,5%).

Τέλος , στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει συντριπτικό προβάδισμα με 64% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, δηλαδή διαφορά 51,5% (!).

Πηγή : newspost.gr - skai.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next Post »